Centella asiatica (cica) – derfor er den overalt i K-beauty

9. aug 2026

Centella asiatica, ofte kalt cica, er en plante som i hudpleie er kjent for å roe irritasjon og styrke hudbarrieren.

Planten har lang tradisjon i asiatisk urtemedisin og er i dag en av grunnpilarene i koreansk hudpleie for sensitiv hud.

Hva gjør cica for huden?

  • Roer rødhet og irritasjon
  • Styrker hudens naturlige barriere
  • Gir fukt uten å være tung
  • Passer godt når huden er stresset etter sol, peeling eller sterke virkestoffer

Hvem passer cica for?

Cica passer særlig godt for sensitiv hud, uren hud og hud som reagerer på sterke virkestoffer som retinol og syrer.

Produkter med cica

Kan cica kombineres med andre virkestoffer?

Ja. Cica er mild og kan brukes sammen med de fleste virkestoffer, også retinol, vitamin C og syrer. Mange bruker den nettopp for å balansere sterkere produkter i rutinen.

Ofte stilte spørsmål

Er cica det samme som centella asiatica?
Ja. Cica er kortformen som brukes i K-beauty for ekstrakt av centella asiatica.

Passer cica for uren hud?
Ja. Den roende effekten gjør cica populær for uren og aknetilbøyelig hud.

Kan jeg bruke cica hver dag?
Ja. Cica er mild nok til daglig bruk, morgen og kveld.

Se hele utvalget vårt med centella asiatica.